Scheidsrechter

N. Wenneker

Onbekend

Opstelling WHC 1

Wierden- Geen Marbella of Algarve voor de Wezepers maar gewoon een uitgekiend oefenprogramma afwerken om er direct na de winterstop te staan. Dat was ook nodig gezien de straatlengte achterstand die men had opgelopen aan het begin van dit seizoen. Maar goed, je moet ergens beginnen en dat had zich voor de winterstop al ingezet met een aantal prima uitslagen. WHC begon bijna compleet aan de wedstrijd, Menno Kamphuis en Vincent Oosterkamp waren nog niet helemaal wedstrijdfit.

De wedstrijd:

'Uitgekiend' was het strijdplan van de technische staf tegen een goed presterend SVZW dit seizoen. SVZW kon geen vat krijgen op de wedstrijd. Er werd vanuit een ijzeren discipline gespeeld, aldus trainer Wiljan Mossing-Holsteyn.

Het eerste kansje was te noteren aan SVZW kant waar Deniz Sahbaz uit de draai vlak voor doel een rollertje produceerde. Jasper Kuiper die een uitstekende wedstrijd speelde lag prima in de weg. Vanuit de verdediging was het Adi Draganovic die vrij door kon op het middenveld maar werd gestuit. Robert Schonewille joeg de vrije trap met een streep in de kruising, 0-1. De vroege voorsprong gaf de Wezepers vleugels en sloeg de Zwaluwen vleugellam. Even later weer een vrije trap op dezelfde positie, deze keer verdween de bal over het doel van Jens Veldwachter. Er brak een periode aan waarin het gelijk opging. Na een kwartier een mooie aanval over links waar Mark van Petersen, Carlos Lopes Macedo vond. Jonathan van Marle was uiteindelijk het eindstation maar die drukte niet hard genoeg en secuur af maar de toon was gezet.

Even later een voorzet vanaf rechts waar doelman Veldwachter finaal onder doorging. Een verdediger pakte als een volleerd keeper de bal met 1 hand uit de lucht, strafschop WHC. Dwars door het midden schoot Jonathan van Marle hard en zuiver raak, 0-2.  Een aanval weer via van Petersen en Carlos Lopes Macedo belandde net naast het doel omdat van Marle teveel onder druk werd gezet. Onder druk van WHC vertrokken er veel onbegrepen en verkeerde passes van uit de voeten van SVZW spelers. Na een halfuur opnieuw een strafschop voor WHC toen Dries Buimer opzichtig in de fout ging.  Mark van Petersen die alleen op doel afging werd aangetikt. Opnieuw was het Jonathan van Marle die het vonnis voltrok. Hij joeg de bal boven in de kruising, 0-3. Wat een weelde voor WHC wat op voorhand op een moeilijke wedstrijd had gerekend. Pas in minuut 36 moest Jasper Kuiper voor het eerst aan de bak op een inzet vanaf de 16 meter. Robert Schonewille probeerde het nog een keertje van afstand maar zag zijn inzet verwerkt door de doelman. Net voor rust moest WHC toch een tegentreffer incasseren. Een ogenschijnlijk fair duel van Kevin Siemelink werd afgefloten. De vrije trap werd op John Lubbers gespeeld die Deniz Sahbaz in staat stelde om te scoren, 1-3.

Tweede helft:

WHC speelde een puike eerste helft en kon wachten op een scherp uit de kleedkamer komend SVZW. Trainer Agteres zal zeker ontevreden zijn geweest. Maar dat feestje ging niet door voor de thuisclub. Kevin Siemelink kreeg een voet vol in zijn borstkast in een duel om de bal binnen het zestien meter gebied. Opnieuw een strafschop. Kon Jonathan een unieke hattrick voltooien met drie strafschoppen achter elkaar? Van Marle liet er geen twijfel over bestaan en schoot ook deze bal langs Veldwachter, 1-4.

Een dreun die SVZW niet meer te boven kwam,  ondanks verwoede pogingen om  de score een ander aanzien te geven. Jasper Kuiper pakte een verdekt schot prima. Na een uur spelen werd het even wat onvriendelijk maar na een paar gele kaarten was alles weer rustig. Jasper Kuiper werd bijna verrast met een lobje op de lat maar kon zich in tweede instantie de bal toe eigenen. Met 23 minuten op de klok schoot Jelle Post de wedstrijd definitief op slot, 1-5. SVZW gaf zich gewonnen, al moest Jasper Kuiper met een paar prima reddingen zijn doel nog schoonhouden. WHC speelde de wedstrijd koel uit en lijkt klaar om een inhaalslag te gaan plegen.

Volgende week speelt WHC thuis tegen Vroomshoopse Boys aanvang:  14:30 uur.