G.J. Beltman

Onbekend

Opstelling

Door Wout Ramaker

Wezep- Op de koude, zonnige en winderige zaterdagmiddag speelde WHC de belangrijke thuiswedstrijd op kunstgras tegen DETO uit Vriezenveen. Ondanks de kou waren veel toeschouwers aanwezig. Voor WHC was er veel te verdienen deze middag. De derde plaats kon worden overgenomen van de gasten en WHC zou bij winst nog 3 punten nodig zijn om de tweede periode bij te kunnen schrijven volgende week uit tegen FC Zutphen. Alle wensen van de Wezeper supporters werden ingewilligd. Tevens verloor SVZW verrassend thuis van de vv Hierden. Zodat alles komende weken weer mogelijk is.

De wedstrijd:
WHC begon weer uitstekend aan de wedstrijd met veel druk op de tegenstander. De eerste mogelijkheid diende zich al spoedig aan toen Mark van Petersen naast mikte op een voorzet van Jelle Post. Aan de andere kant was het Kevin Peppels die niet goed uitkwam op een bal van Kevin Aman. Mitchel Dijkhof zijn poging viel op de deklat over doelman Anthony van Zaltbommel.

Met een kwartier op de klok een uitstekende aanval via  Carlos Lopes Macedo en de in vorm zijnde Jelle Post die de bal op maat bij Jonathan van Marle deponeerde, zijn inzet trof doel, 1-0. Daar konden de handen voor op elkaar. Even later een kopbal van dezelfde van Marle uit een hoekschop van Robert Schonewille. Nu stond doelman van Zaltbommel op de goede plaats. Tot dat moment zat DETO niet in de wedstrijd. Een bazig WHC controleerde.

Een fout van Adi Draganovic bracht Kevin Aman in stelling maar Jasper Kuiper was zeer alert. Tot vlak voor rust mogelijkheden aan beide kanten waar het bij WHC een paar keer net niet was. Trof Mark Koetsier bijna doel, ware het niet dat Jasper Kuiper de bal via de paal naast tikte. Net voor rust was het opnieuw WHC dat scoorde. Mark van Petersen speelde Jelle Post aan die met links raak knalde, 2-0. Achteraf bleek dit een heel belangrijk doelpunt te zijn gezien het verloop van de tweede helft.

Tweede helft:
DETO kwam scherp uit de kleedkamer en zette WHC meteen onder druk, waar WHC de gehele tweede helft maar mondjes maat onderuit kwam. Zodoende waren er weinig kansen te noteren voor de blauwwitten en werd het een billenknijpwedstrijd. WHC werd sinds lange tijd verdedigend getest en kwam daar uiteindelijk met een ruime voldoende uit. Ondanks het overwicht van DETO had WHC het eerste kwartier geen noemenswaardige problemen achterin. Tot dat Kevin Aman een vrije trap van Coplan Soumaoro binnen kopte, 2-1. Er moest bij WHC een tandje bij om niet alsnog de punten aan DETO te laten.

DETO bleef geloven in een goed resultaat. Lesley Nahrwold schoot uit de draai een meter over. Jonathan van Marle die ziek was geweest moest zich vermoeid laten vervangen. Ook anderen waren niet geheel fit. WHC moest daarom ook alles uit de kast halen om de overwinning veilig te stellen. De Wezepers bleven stug verdedigen. Er dreigde af en toe wel wat maar echt gevaarlijk werd het niet. Tot dat DETO topscorer Frank Smit geheel vrij bij de tweede paal binnen kon schieten. Van korte afstand presteerde hij het om de bal over het doel te werken. Geluk voor WHC op dat moment.

Scheidsrechter Beltman liet veel tijd naspelen maar WHC wist de overwinning toch over de streep te trekken. Volgens DETO trainer Jos van der Veen verloor DETO de slag op het middenveld de eerste helft en dat hebben we in de rust recht gezet. WHC trainer Wiljan Mossing Holsteyn vond het een goede eerste helft. En gaf de credits van de tweede helft aan DETO. Maar vond ook dat WHC een zuivere strafschop was ontnomen en dan had het maar zo 3-0 gestaan, aldus Mossing Holsteyn. Ondanks alles een mooie serie van WHC, met 21 punten uit 7 wedstrijden is men goed onderweg richting de tweede periode en doet men weer mee om een plaats in de top van de ranglijst.