R.H.J. Olde Klieverink

Onbekend

Opstelling

Door Wout Ramaker

Wezep- Een 6 punten wedstrijd werd vooraf geschreven. Aanhaken of afhaken. Het werd aanhaken. Het elftal werd iets aangepast om verdedigend wat meer zekerheden in te bouwen. Dit ging niet ten koste van het aantal gecreëerde kansen, die waren er na rust meer dan voldoende. Vincent Oosterkamp haakte af met een blessure. Tot overmaat van ramp ging Jonathan van Marle er al vroeg af met een liesblessure.

De wedstrijd:
Zoals gezegd een aangepaste spelwijze waarbij verdedigend de nul als heilig werd verklaard. Ook SDVB leek die visie te delen en zo werd het voor het publiek een eerste helft waar weinig te genieten viel. Geen risico nemen dus, de bal rond tikken en wachten op een kans. Het eerste halfuur ging geruisloos voorbij. Schoten van Robert Schonewille en Menno Kamphuis verdwenen over het doel.

Het venijn zat in de staart van de eerste helft toen Menno Kamphuis twee keer dichtbij was. Mitchel Dijkhof legde een paar keer de ballen prima neer, maar het was het net niet. Een vrije trap van dezelfde Dijkhof werd door Jelle Post verlengd met het hoofd maar de bal viel net voorlangs. Een mogelijkheid voor SDVB werd verprutst doordat de bal te ver vooruit werd gespeeld door Jelle Vliek. Net voor rust brak Mark van Petersen door de verdediging van SDVB, Geert van de Veen wist met een goed getimede sliding het gevaar te neutraliseren.

Tweede helft:
Waar het publiek niet warm werd van het eerste bedrijf, kwam men na rust wel aan hun trekken. WHC zocht duidelijk de winst. Vanuit een verzorgde verdediging trok men ten aanval en creëerde met goed voetbal kans na kans. Adi Draganovic organiseerde het centrum waar Mitchel Dijkhof en Robert Schonewille hun tegenstander de wil op legde.

Via de flanken werden Jelle Post en Carlos Lopes Macedo keer op keer gevaarlijk. Een schot van Carlos Lopes Macedo zeilde net voorlangs. Een prima actie van Jelle Post had een zelfde lot. De enige kans voor SDVB was voor Sefanja Davids die de bal van dichtbij over de kruising joeg. Daarna was het een en al WHC wat de klok sloeg. De gasten zakten ver door de ondergrens. Mede door het prima aanvallende spel van WHC. SDVB zwijnde keer op keer op inzetten van Menno Kamphuis, Adi Draganovic, Carlos Lopes Macedo en Mitchel Dijkhof. Het was wachten op de voorsprong maar kwam die ook gezien het scorend vermogen nou niet echt goed verloopt dit seizoen. Een knal van een schot van Carlos Lopes Macedo werd gekraakt.

Tien minuten voor tijd dan eindelijk de dik verdiende voorsprong voor WHC. Een vlot lopende aanval op links werd door Robert Schonewille opgezet. Mitchel Dijkhof werd gezocht door Carlos Lopes Macedo en gevonden. De voorzet van Dijkhof was op maat. Het overstapje van Camiel Fidom slim. Mark van Petersen nam prima aan, draaide open en schoot met rechts binnen, 1-0. WHC kreeg nog een aantal kansen om de score uit te breiden maar het houden van de nul was het belangrijkste. De prima leidende scheidsrechter dhr. Olde Klieverink floot na een paar minuten blessure tijd af. Trainer Wiljan Mossing Holsteyn was na afloop uiterst tevreden over zijn ploeg, gezien de afspraken goed waren nagekomen. Hopelijk komt het scorend vermogen nu eindelijk goed op gang de komende weken.