19 augustus 2017 14:30

Onbekend

Opstelling

Door Wout Ramaker

Na een week van intensieve training startte WHC zaterdag de oefencampagne thuis tegen DTS’33 uit Ede. Deze wedstrijd werd gespeeld op het nieuwe kunstgrasveld van sportpark Mulderssingel.
Ondanks de vakantieperiode waren er toch een 200 toeschouwers aanwezig en die zagen een goed combinerend WHC, die DTS’33 al snel achteruit drukte. DTS’33 die met 5 man achterop speelde waarvan 3 in het centrum, gaf de Wezeper aanvallers weinig ruimte.

Een eerste kans was er voor Mitchel Dijkhof die in kansrijke positie overschoot. Even later was het Jelle Post die nog niet de juiste richting kon vinden. WHC had vrijwel de hele eerste helft het initiatief en DTS beperkte zich tot af en toe een countertje, maar kon doelman Bjarn Onderstal niet in verlegenheid brengen. WHC voerde de aanvallen te ver door zodat de verdedigers van de gasten er vaak een voet tussen kregen. Er werd te weinig geschoten uit de tweede lijn.

Een hoekschop van Robert Schonewille werd niet goed verwerkt door de doelman, maar zowel Camiel Fidom als Menno Kamphuis wisten niet te profiteren. Een doelpoging van Kevin Siemelink ging via een verdediger naast. Zo gingen beide teams rusten met een 0-0 stand.

Tweede helft,
WHC wisselde drie maal in de rust en het gaf hetzelfde spelbeeld als voor de rust. Een poging van Carlos Lopes Macedo ging net over. Een doelpunt van Mark van Petersen na een combinatie met Menno Kamphuis werd afgekeurd wegens buitenspel.

Het spel werd wat steviger met wat overtredingen waar scheidsrechter van Diepen even op de rem moest trappen. Het leverde uiteindelijk de gasten een gele kaart op na een overtreding op Adi Draganovic. Het spel kabbelde voort richting het einde van de wedstrijd toen Jelle Post na een solo vrijbaan had maar van achter werd neergehaald met direct rood als gevolg.

WHC zette nog even aan om de wedstrijd als nog in hun voordeel te beslissen. WHC had daar wel een strafschop voor nodig wegens handsbal in het strafschop gebied. Menno Kamphuis belaste zich met dit buitenkansje en maakte zijn eerste doelpunt voor WHC. Zo won WHC alsnog verdiend van DTS’33. Trainer Wiljan Mossing Holsteyn was tevreden over het eerste optreden van zijn team.  Aanstaande dinsdag wordt thuis gespeeld tegen Alcides uit Meppel. Deze wedstrijd wordt om 20:00 uur op natuurgras afgewerkt.