Accommodatie

Onbekend

Opstelling WHC 1

Door Wout Ramaker

Groningen- WHC speelde zaterdagmiddag voor een laatste kans tegen Oranje-Nassau Groningen. De hoofdklasser speelde voor klassenbehoud. WHC kwam voor rust goed weg en ging met 0-0 de rust in. Na rust een iets beter WHC dat op voorsprong kwam door, wie anders dan, Jonathan van Marle. De voorsprong kon men niet vasthouden en WHC is zo goed zeker uitgeschakeld. Alleen bij een gelijkspel van d’Olde Veste’54 thuis tegen ONG en een winst in de penaltyreeks voor d’ Olde Veste heeft WHC nog een kans. Bij loting kan WHC dan nog door. Het mag duidelijk zijn dat deze optimistische voorspelling een hele kleine kans is en WHC het niet meer in eigen hand heeft.
Vergeleken met de laatste jaren doen we weer mee. WHC zal dit door willen trekken naar volgend seizoen. Mede door de versterkingen die er aan komen en betere trainingsfaciliteiten.

De wedstrijd:
De wedstrijd begon in de stromende regen en Marco van der Heide schoot over op aangeven van Getuar Derguti. Aan de andere kant was het Jelle Post die op snelheid bijna doelman Alex van Stratendorff verraste maar redde in de hoek van de 16 meter. Het ging over en weer waar ON de beste kansen creëerde. Het middenveld was vaak helemaal zoek bij de Wezepers. Ondanks kreeg WHC een mega kans maar Özhan Kardag schoot van dichtbij net naast de kruising.

WHC moest alle zeilen bijzetten om ON van zich af te houden. Schoten gingen net over en naast. Ook Jasper Kuiper moest een aantal malen redding brengen, ook toen de bal via binnenkant paal het veld weer in kwam. Eén schot viel via de lat voorlangs het Wezeper doel. Het was hollen en vliegen deze middag met veel passie en vuur.

Tweede helft:
WHC begon wat beter aan de tweede helft en dwong een aantal hoekschoppen af waarbij de bal net niet goed viel. Özhan Kardag werd beroofd van een prachtig doelpunt toen hij vanuit het niets vanaf 35 meter over de doelman vol de paal trof. Toch kwam WHC op voorsprong toen Jonathan van Marle 1 op 1 de bal langs van Stralendorff schoot, 0-1. De wedstrijd lag volledig open en er ontspon zich een spannende strijd. Maakte WHC de winnende of kwam ON langszij? Dat laatste gebeurde dus. David van der Pol schoot de bal van net buiten de 16 binnen, 1-1. Verder kwamen ondanks wat kansen en mogelijkheden beide partijen niet meer.