Zes luisterende oren voor WHC

16 augustus 2021 11:15


Wezep, augustus 2021
Jan van Ommen

Zes luisterende oren voor WHC

 

”We stappen ergens in waar we nog niet veel van of over weten. Toch denken we dat het belangrijk is voor een vereniging als WHC dat er een commissie met vertrouwenscontactpersonen is,” zeggen Joke Leusink, Bianca Lodewijk en Nathan Duim in koor. De bedoeling van de vertrouwenscontactpersonen (VCP) is dat leden van WHC met vertrouwelijke informatie over bijvoorbeeld pesten, drugsgebruik, grensoverschrijdend gedrag en/of discriminatie bij één, twee of het drietal terecht kunnen en ervan verzekerd kunnen zijn dat dit binnenskamers blijft. Klachten worden niet door de drie vertrouwenscontactpersonen afgehandeld maar door professionals. Joke, Bianca en/of Nathan luisteren en fungeren min of meer als doorgeefluiken naar daarvoor opgeleide specialisten. De commissie VCP is per mail bereikbaar: vcp@whcwezep.nl

Bianca_Lodewijk_Nathan_Duim_en_Joke_Leuisink_IMGL0989A_JavO.jpg

De drie vertrouwenscontactpersonen van WHC, v.l.n.r. Bianca Lodewijk, Nathan Duim en Joke Leusink.

Joke, Bianca en Nathan zijn voor deze functie benaderd door WHC-voorzitter Henri van Beek en alle drie hebben ze volmondig ’ja’ gezegd omdat ze het belangrijk vinden en er volledig achter staan. In oktober en november worden ze fysiek en digitaal bijgeschoold en hopen ze voldoende ’munitie’ voor hun nieuwe taak te krijgen.

Ingrid Bijker van de gemeente Oldebroek heeft inmiddels heel positief gereageerd op de plannen van de drie vertrouwenscontactpersonen van WHC. ”We zijn voornemens om actief aan de slag te gaan en niet passief,” zegt Joke Leusink, die jarenlang verzorger is geweest van WHC 1 en WHC 2. Ook Bianca Lodewijk is al een aantal jaren als verzorger betrokken bij WHC 2 en ook komend seizoen als zodanig actief is. Daarnaast blijft ze blessures behandelen binnen WHC. Nathan Duim behoort tot de selectie van WHC 1 en heeft veel contact met de jeugd. Joke en Bianca zeggen dat ze als verzorgers regelmatig vertrouwelijke informatie van spelers krijgen. ”Natuurlijk praten we daar niet over,” zeggen de dames. ”Wat dat betreft hebben we een zwijgplicht.”

Aan het begin van het seizoen zijn de vertrouwenscontactpersonen van plan om hun werkwijze en aanpak kenbaar te maken aan de leiders en trainers van de verschillende teams. De commissie VCP is binnen WHC een onderdeel van de overkoepelende commissie Beter voor Elkaar.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!