Een-tweetje@Jan, in gesprek met de voorzitter

7 juli 2021 23:45


Wezep, juli 2021
Door Jan van Ommen

 

  • Henri van Beek is in opperbeste stemming als ik hem benader voor alweer de derde ’In gesprek met de voorzitter’. Alle seinen staan op groen voor de zaterdag 26 juni te spelen oefenwedstrijd op sportpark Mulderssingel tegen Go Ahead Kampen. Met publiek. ”Eindelijk mag het weer. Ik kan je niet vertellen hoe ik uitgekeken heb naar dit moment want ik vind dat lockdowngedoe maar niks.” Henri zegt dat WHC de jeugd wel zoveel mogelijk bezig gehouden heeft, maar dat er vanaf nu weer meer mogelijkheden zijn. Ook voor de senioren. Henri vindt het ook mooi dat de technische staf van het eerste elftal nu aan de slag kan om een aantal jeugdspelers in te passen in de hoofdmacht. ”Dat kort geleden drie jeugdspelers terugkeerden van PEC Zwolle en Go Ahead Eagles vind ik prachtig,” zegt Henri. ”Het drietal was het plezier in het voetbal kwijt geraakt. Ik hoop van harte dat ze dat plezier hier weer terug krijgen.”

 

  • Henri zegt dat de dagelijkse vrijwilligers echt dagelijks bezig zijn met onderhoud en verfraaiing van de accommodatie. Er is nog veel werk aan de winkel en de voorzitter hoopt dat de ondersteuning van elftallen zich doorzet. Hij zegt dat onder andere A1 en het derde elftal al ondersteuning geboden hebben op zaterdagen. ”Vele handen maken licht werk.”

 

  • Zorgen maakt Henri zich over de kantine. ”Door corona is een aantal vrijwilligers afgehaakt en dat zorgt er voor dat we echt in de problemen zitten met de bezetting.” De voorzitter doet een oproep aan de leden om zich als vrijwilliger op te geven voor werkzaamheden in de kantine. ”We moeten ons best doen om weer zoveel mensen op de been te krijgen dat we één keer in de zes weken kantinedienst kunnen draaien met de ploegen.” Henri doet in dit verband ook een oproep aan ouders van jeugdleden en aan seniorenteams om de handen uit de mouwen te steken. ”We moeten echt alle zeilen bijzetten om de kantine open te kunnen houden. Er is een nieuwe kantinecommissie en ik gun het hen niet dat ze nu zo zwaar in de problemen komen.”

_DSC3856_1.jpeg

  • Oók de jeugdcommissie vraagt veel tijd van de voorzitter. Er worden plannen aan het papier toevertrouwd om weer voldoende vrijwilligers voor de jeugdafdeling te krijgen.

 

  • De coronaregels zijn versoepeld, maar de WHC-voorzitter wijst er op dat de anderhalve meter nog steeds van kracht is. Henri vraagt de WHC-ers om voorzichtig te zijn en zich te houden aan de anderhalve meter. ”Hou het gezellig op sportpark Mulderssingel en laat ons alsjeblieft niet voortdurend als politiemensen optreden.”

 

  • De sponsorcommissie is, volgens Henri, doorgegroeid. Er zijn nieuwe mensen bij de acquisitie gekomen die hopelijk ook voor nieuwe sponsors gaan zorgen. ”Ik wil de bestaande sponsors graag  bedanken dat ze WHC  blijven steunen en nodig hen van harte uit om na de vakantie weer naar de thuiswedstrijden op het sportpark te komen.”

 

  • Henri vertelt dat het bestuur van WHC met de komst van secretaris Jaap Jonkman bijna compleet is. ”We zoeken nog een penningmeester. Willem Koele steekt ons nu tijdelijk helpende handen toe. Als we een penningmeester hebben kunnen we weer positief naar de toekomst kijken.”
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!