Een-tweetje@Jan, in gesprek met de voorzitter

3 mei 2021 17:15


Wezep, mei 2021
Door Jan van Ommen

We zijn alweer toe aan het tweede “In gesprek met de voorzitter” en als ik de bestuurskamer van WHC op sportpark Mulderssingel binnen stap word ik vriendelijk begroet door voorzitter Henri van Beek. “De tijd vliegt. Ik raak er al een beetje aan gewend en heb goede reacties op ons vorige onderonsje gehad,” zegt de preses van WHC. “Laten we eerst maar wat drinken. Cola?” “Ja prima, veurzitter” is mijn antwoord. Ondertussen vertelt Henri dat hij zo druk is bij WHC “en daarnaast moet ik ook nog gewoon werken… Laten we er maar even voor gaan zitten, Jan.”

Oké, daar gaan we dan voor het tweede gesprek met de voorzitter…

 • Corona blijft de gemoederen bezighouden. Het aantal besmettingen vind ik heftig en daarom zijn de tijden onzeker. Wanneer kunnen we weer volop trainen en voetballen, wanneer mag het publiek weer plaatsnemen langs de lijn en op de tribune, wanneer wordt alles weer normaal en wanneer mag de kantine weer open?” vraagt Henri zich af.
 • In de aanloop naar het nieuwe seizoen is WHC voornemens weer een nederlaagtoernooi met het eerste elftal tegen aansprekende tegenstanders te houden. Het programma ziet er zo uit: zaterdag 14 augustus : WHC 1 - SDC Putten 1, aanvang 14.30 uur; zaterdag 21 augustus : WHC 1 - CSV Apeldoorn 1, aanvang 14.30 uur; zaterdag 28 augustus : WHC 1 - Nunspeet 1, aanvang 14.30 uur; dinsdag 31 augustus : WHC 1 - Columbia, aanvang 20.00 uur.

Dinsdag 17 augustus oefent WHC vanaf 20.00 uur thuis tegen WSV Apeldoorn 1.

 • Of het nederlaagtoernooi gehouden kan en mag worden is nog de vraag. Hetzelfde geldt voor het aantrekkelijke toernooi dat WHC (Dennie Mulder) samen met Genemuiden (Cor Heutink) heeft opgezet. “Momenteel staan alle activiteiten in de wachtstand. Er wordt wel vergaderd en er worden ook wel plannen gesmeed, maar alles is onzeker en we wachten op betere tijden.”
 • Henri zegt dat WHC er alles aan doet om de jeugd en de senioren zo goed mogelijk bezig te houden in deze corona-periode. “We weten dat het allemaal beperkt is, spelen wat onderlinge wedstrijdjes en ik kan me best voorstellen dat de jeugd daar op uitgekeken raakt,” zegt Van Beek. Om die reden zijn er, op initiatief van Gert-Jan van der Wal, zaterdag 17 april, samen met voetbalschool Skills uit Zwolle succesvolle clinics gehouden voor de jeugd. We hebben hier positieve reacties op gekregen. Jammer dat de ouders hier niet bij konden zijn,” zegt Henri.
 • Ruim 140 kinderen hebben zaterdag 24 april meegedaan aan het Oranjefestival op sportpark Mulderssingel. Deze activiteit is in samenwerking met de KNVB opgezet voor de jeugd. Jeugdleden van WHC mochten hun vriendje(s) meenemen naar het sportpark. “Dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Een leuke activiteit voor de jeugd en na afloop tevreden gezichten.” Henri zegt dat het de bedoeling is dat er de komende periode meer van dit soort activiteiten voor de jeugd bij WHC gehouden worden.
 • Henri is lovend over Tonny Vos, als bestuurslid verantwoordelijk voor de accommodatie op sportpark Mulderssingel, én ook voor de dagelijkse vrijwilligers zijn er lovende woorden van de voorzitter. “Het achterstallig onderhoud is grotendeels weggewerkt, er wordt gewerkt aan de wegverbreding, bloembakken bij de fietsenstalling, het vernieuwen van hekwerken, een nieuw secretariaat voor de jeugd en de senioren, diverse schilderwerkzaamheden en het straatwerk rond het C-veld. Ik zal ongetwijfeld wat vergeten, maar het is duidelijk dat alles in het werk gesteld wordt om sportpark Mulderssingel weer te laten glimmen.”
 • Henri vertelt dat Geertje Schut zich sterk maakt voor een reorganisatie in de kantine. “Er vallen wat oudere medewerkers weg en mede daarom hebben we aanvulling en verversing nodig en ook wordt er naar nieuwe openingstijden gekeken,” zegt Henri, die hoopt dat een aantal vrijwillig(st)ers zich meldt. “Want de kantine is belangrijk voor WHC, het is per slot van rekening ons clubhuis.”
 •  

_DSC3865.jpeg

 

 • Belangrijk noemt Henri van Beek ook de jeugdafdeling van WHC. “Er worden achter de schermen diverse gesprekken gevoerd met kandidaten voor het bestuur van een nieuwe jeugdcommissie. Ik verwacht dat deze gesprekken binnen afzienbare tijd positief worden afgerond,” zegt de voorzitter. “Nogmaals de jeugd heeft momenteel onze prioriteit en verdient de volle aandacht.”
 • Willem Koele die, als financiële man van WHC, bergen werk voor de club verzet maakt zich sterk voor onder andere het binnenhalen van subsidies die links en rechts vanwege onder andere corona in het leven zijn geroepen. “Het is algemeen bekend dat we financieel nog niet veel kunnen,” zegt Henri “maar het is wel belangrijk dat we de inkomende en uitgaande geldstromen nu goed onder controle hebben.”
 • Onder leiding van Janny en Marco Amptmeijer wordt geprobeerd de Businessclub van WHC weer op stoom te krijgen. “Nieuwe potentiële sponsors worden door het acquisitieteam benaderd en ook de contacten met bestaande sponsors worden weer aangehaald. We moeten proberen om de Businessclub weer vol te krijgen bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal,” zegt Henri.
 • Daan Kuiper probeert de PR-commissie nieuw leven in te blazen. Hij houdt zich ook bezig met het vrijwilligersbeleid en is bezig met de inrichting van een commissie voor sportlink. “Sportlink biedt interessante mogelijkheden. We moeten daar meer mee gaan doen. Elk lid en elk bestuurslid van WHC kan daar zijn of haar voordeel mee doen,” denkt Henri.
 • De nieuw op te richten (sociale) commissie Beter voor Elkaar is bijna “rond”. Henri vertelt dat er onder deze commissie drie subcommissies vallen: VCP (vertrouwens contact personen), VOG (verklaringen omtrent gedrag) en Lief en Leed.
 • Bij de vertrouwens contact personen kunnen leden terecht als er sprake is van onder andere pesten, drugsgebruik en discriminatie. Deze subcommissie bestaat uit: Joke Leusink, Bianca Lodewijk en Nathan Duim.
 • De subcommissie Verklaring omtrent Gedrag wordt gevormd door Gerlande van der Beek, Iris van Veen, Mark van Oene en Raymond Hooft.
 • De subcommissie Lief en Leed bestaat uit: Bert Mechielsen, Arend Boschman, Johan Boerman en Jan Willem van Essen. Het is de bedoeling dat dit viertal namens WHC meer aandacht schenkt aan verjaardagen, sterfgevallen, ziekte en eenzaamheid. Robin Haverkamp stuurt deze subcommissie aan en gaat er beleidsmatig invulling aan geven.
 • “Kortom, we zitten niet stil bij WHC. Er gebeurt veel op ons sportpark, zichtbaar en niet zichtbaar. Ik hoop dat onze leden de club helpende handen toe willen steken en links en rechts wat zaken op willen pakken want samen zijn we sterk,” zegt voorzitter Henri van Beek van WHC.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!