Onze Doelen

19 december 2020 12:00


Wezep, december 2020

Het Doel!

Een doel is misschien wel een belangrijk deel van ons leven. Een doel hoort bij ons spel wat voetbal heet en misschien wel belangrijker is dan het plezier in het spelletje. Naast een doel bij het voetbal stel je zelf ook doelen. Het doel van mijn betoog is een netwerk te ontwikkelen voor het behoud van ons doel en de doelen op ons sportpark. Een bijbehorend doel, maar voor mij het belangrijkst, zonder doel en doelen geen spel.

Zo bij elkaar opgeteld hebben wij met alle wedstrijddoelen en trainingsdoelen een echt kapitaal op onze velden staan, compleet met netten. Nu is dat geen doel op zich, maar ik hoop door regelmatig onze leden van informatie te voorzien dat men doelbewust wordt over welke kostbare middelen wij beschikken. Vaak wordt met deze kostbare middelen nonchalant omgegaan, waarbij ook hier de uitzondering op de regel geldt. Het gaat hier met name over de losse doelen op ons kunstgrasveld. Deze verrijdbare en verplaatsbare doelen zijn voor mij een grote zorg. Voor velen kan dit een ver van hun bed show zijn, maar voor mij is het een doel om onze leden en gebruikers hierover te informeren en bewust van te maken.

Voor onze trainers, leiders en spelers:

 • Het verplaatsen van de doelen is handwerk, maar ook nadenken wat pak ik op.
 • Het verplaatsen van de doelen gaat of op de wieltjes of op de schouders en vrij van de grond.
 • Het neerzetten gaat met beleid. Niet op locatie loslaten en laten vallen en het kunstgras het doel op laten vangen;
  • Wees je er van bewust welke krachten er ontstaan van het laten vallen van de doelen.
  • Het effect van het laten vallen op ons kunstgrasveld en de effecten hiervan op termijn:
   • Schade aan ons kunstgrasveld.
   • Schade aan de doelen zelf.

Alle verrijdbare doelen hebben nu al kleine en of grote schade. Zie foto’s.

                                                  

 

Aanschafkosten van een verrijdbare doelen zijn als volgt:

 • Verrijdbaar doel 7x2 meter € 1665,00
 • Verrijdbaar doek 5x2 meter € 945,00
 • Verplaatsbaar doel 3x1 meter € 440,00
 • Verplaatsbaar doel 1,5x0,8 meter € 245,00

Voor degene die geïnteresseerd zijn kunnen nu zelf wel bepalen welk kapitaal er op en rond ons kunstgrasveld staan. Deze doelen zijn nu ca. 4 jaar oud en hebben een levensduur van minimaal 10 jaar. Gemiddeld voetballen wij 10 maanden per jaar, 5 dagen in de week. Er is nu al veel schade aan alle doelen. Deze schade moet wel hersteld worden, maar we hebben geen vrijwilliger die zomaar aluminium kan lassen. Hierdoor kan nu een bedrijf worden ingehuurd, dus nog meer kosten. En let wel, we hebben het hier alleen nog maar over de doelen op ons kunstgrasveld. Ook op de velden F en G staan doelen waarbij dezelfde schades voorkomen, misschien wel groter.

Doel van dit betoog is om alle gebruikers er bewust van te maken zeer zorgvuldig om te gaan met de doelen en het kapitaal wat op onze velden staat.

Tonny Vos

Accommodatie Beheer WHC

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!