Verslag Go Ahead Kampen - WHC

19 september 2021 10:45


Wezep, september 2021

Verslag Go Ahead Kampen 1 – WHC 1

Zaterdag 18 september speelde WHC 1 haar laatste wedstrijd in de poule van de bekercompetitie uit tegen Go Ahead Kampen 1. Scheidsrechter deze middag was de heer M.A. Spoon.

Deze laatste wedstrijd in de poulefase van de beker competitie in Kampen was van beide kanten een matige vertoning. Go Ahead Kampen begon meteen met druk zetten, maar dat leverde weinig mogelijkheden op. Na 10 minuten kreeg spits Krul een grote kans om de score te openen, maar doelman Kuiper reageerde voortreffelijk op zijn inzet. In de 19e minuut liep Go Ahead Kampen speler Kleppe tegen de 1e gele kaart van de wedstrijd op na meerdere overtredingen. Enkele minuten later was het toch WHC dat de wedstrijd naar zich toe trok. Een prima voorzet van Beland Zend  werd door Natan Duin schiet onverwachts goed ingeschoten en hij zette de stand op 0 - 1. In de 29e minuut kreeg Go Ahead Kampen een, in mijn ogen, onterechte strafschop. Doelman Jasper Kuiper won mijns inziens overtuigend het duel, maar de scheidsrechter beoordeelde dat anders. Het leverde doelman Jasper Kuiper ook nog een gele kaart op. Aanvaller Tol nam deze kans dankbaar aan en liet de 1 – 1 aantekeken. Na 42 minuten een prachtige dieptepass van de weer voortreffelijk spelende Sylvian Vierhuizen, maar Stef van Oene strandde op doelman Noordman.

Ruststand 1 - 1

In de 2e helft al na enkele minuten een kans voor Belan Zend, maar zijn kopbal was te zwak.

WHC werd beter en er volgde meerdere kansen maar het scoren werd vergeten. Na een corner van Sargon Gouriye raakte Natan Duim nog de binnenkant van de paal, maar er werd niet meer gescoord. Er volgde nog meerdere wisselingen aan beide zijden, wat het spel er niet beter van maakte. Eindstand 1 – 1.

Door dit resultaat is WHC samen met Batavia ’90 door naar de knock-out fase van de bekercompetitie. 

Volgende week start van de competitie, dan ontvangen WHC FC Burgum , een voor osn onbekende tegenstander. Aanvang 14.30 uur.

Bouke Verkuyl.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!