Gouriye wijst jeugdig WHC de weg en verslaat IJVV

11 september 2021 19:45


Zaterdag 11-09 stond voor WHC de tweede bekerwedstrijd op het programma uit bij IJVV IJsselmuiden.
IJVV had de eerste wedstrijd met 2-3 gewonnen in de derby tegen Go Ahead Kampen.

Voor de wedstrijd werd ter nagedachtenis aan de vorige week overleden WHC vrijwilliger Jan Boer een minuut stilte gehouden.Waar vorige week Sylvain Vierhuizen, Dennis Akar en Dinand Burgmeijer al hun officiële debuut maakten voor de blauwwitten was het vandaag Thomas van den Tillaard overkomend afgelopen seizoen uit de JO19-1 die ook zijn debuut mocht maken in de basisformatie van WHC trainer Karrenbelt.

WHC begon voortvarend aan de wedstrijd in de 1e minuut kreeg WHC een vrije trap op een meter of 25 van het doel van IJVV. Sargon Gouriye sneed de bal gecontroleerd de zestien meter in. Niemand raakte de bal en viel de bal bij de tweede paal binnen. Een mooie opsteker voor de Wezepers aan het begin van de wedstrijd
IJVV creëerde in de eerste helft een paar goede aanvallen met name de gevaarlijke buitenspeler Arjan Wiegers en de in Wezep bekende Jonathan van Marle namen de goal van WHC keeper Jasper Kuiper onder schot. Maar door goed keeperswerk van de WHC doelman bleef WHC goed op de been.
In de 9e minuut van de wedstrijd was het Gouriye die in de combinatie met Stef van Oene de 16 van IJVV binnen kwam en onderuit werd gehaald. De scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Gouriye nam de strafschop zelf en maakte beheerst de 0-2.
IJVV bleef druk houden op de defensie van WHC wat in de 24e minuut voor een grote mogelijkheid zorgde voor IJVV maar het was wederom keeper Kuiper die met een goede safe zijn doel schoon hield.
Het spel golfde in de tweede fase van de eerste helft op en neer maar tot echte grote kansen kwamen beide elftallen niet.

Ruststand 0-2

Na de rust was het wederom WHC die al snel weer wist te scoren. 
Stef van Oene kwam goed door aan de rechterkant en kon scherp voorgeven. Het was Jelle Post die hiervan kon profiteren en zo in de 53e minuut de 0-3 kon binnen werken.
IJVV bleef zijn momenten ook zoeken en dat werd in de 68e minuut beloond de behendige buitenspeler Wiegers kwam vanuit de de linkerkant naar binnen en schoot de 1-3 binnen. Het spel bleef op een neer gaan wat aan beide kanten nog wel de nodige ruimtes opleverde. Stef van Oene raakte  in de 73e minuut de lat maar mocht in de 86e minuut toch zijn doelpunt bijschrijven. Jelle Post kwam door aan de linkerkant en door goed loopwerk voor de goal door de WHC aanval was het Stef van Oene die raak schot 1-4 wat ook de eindstand werd.

WHC kan terug kijken op een goed duel. Met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar liet WHC zijn publiek vandaag zien dat er een mooie lijn van progressie zit in het spel van de Wezepers. Een elftal wat hard werkt voor elkaar en ook mooie aanvallen laat zien.

Volgende week speelt WHC een uitwedstrijd dan tegen Go Ahead Kampen.

De aftrap in Kampen is dan ook 15:00 uur
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!